ازدواج به سبک ایرانی

چگونه یک ازدواج موفق داشته باشیم

ازدواج به سبک ایرانی

چگونه یک ازدواج موفق داشته باشیم

چطور مسایل جنسی را با خاستگارم مطرح کنم

مسائل جنسی از خصوصی‌ترین مسائل فرد در زندگی است. در فرهنگ ما و بسیاری دیگر از فرهنگ‌ها، غالباً زنان و مردان از بازگو کردن احساسات، نگرش‌ها و تمایلات جنسی خود بشدت امتناع می‌کنند و صحبت در این زمینه را برابر بی‌حیایی و قباحت فرد می‌دانند، چه برسد به اینکه دختر و پسر جوانی بخواهند در این زمینه صحبت کنند.


مسایل جنسی در دوران نامزدی

یک طرف دیگر سکۀ این مسئله، آسیبهای ناشی از صحبت نکردن در این زمینه بر پیکر خانواده و بخصوص زن و شوهرهای جوان وارد می‌شود. در ادامه این مطلب حرفهایی ممنوعه در این باره را بخوانید.   ادامه مطلب ...

در جلسه اول خاستگاری چه سوال هایی بپرسیم

چه سوالاتی باید از خواستگارم بپرسم تا به شناخت بهتری برسم؟

اگر پیشنهاد طرف مقابلتان جدی است و شرایط اولیه او را پذیرفته اید، توصیه می شود در حوزه های زیر شناخت حاصل کنید:

رویاهای فرد برای سال های نزدیک و دورش چیست؟ مثلا 5 سال بعد می خواهد در چه سطح تحصیلی یا مالی یا اجتماعی قرار گرفته باشد؟ اینطوری می توانید ببینید چقدر آینده شما دو نفر شباهت می تواند داشته باشد و چقدر رویاهای هم فرکانسی بین شما وجود دارد.

,چه سوالاتی از خواستگارم بپرسم,40 سوال مهم خواستگاری,سوالات مهم شب خواستگاری,[categoriy]

فرض کنید شما 5 سال بعد غایت آرزوهایتان اخذ مدرک تحصیلی جامعه شناسی از دانشگاه تربیت مدرس باشد و عضویت در هیات علمی و از نظر مالی خانه ای شخصی داشته باشید. اما غایت ذهنی طرف مقابل این باشد که دو مغازه جدید در خیابان ولنجک و مرکز خرید تهرانپارس افتتاح کرده باشد و 15 کشور اروپایی را به شکل توریستی دیده باشد. بدیهی است که هر دوی شما بناست رویاهایی داشته باشید که با فکر کردن نهانی به آنها حس خوب درونی تجربه کنید و انگیزه بگیرید برای تلاش و کوشش بیشتر اما وقتی شما دو نفر کنار هم قرار می گیرید، نه تنها کمکی به تحقق رویاهای یکدیگر نمی کنید بلکه چه بسا با تعلقات علمی خود باعث احساس بی ارزشی در طرف مقابل با رویاهای مالی او می شوید یا ایشان با دیدن دنیای 5 سال بعدی تان که محدود به داخل کشور است، احساس کند برای او، بندی هستید تا دنیای بزرگ را تجربه نکند.

 آیا رویاهایی دو نفر باید شبیه هم باشد؟

 تا حدی! یعنی من وقتی آرزوهای طرفم را می شنوم، نباید احساس غریبگی کنم و بالعکس. حداقلش این است که باید ببینم چقدر در تحقق آنها می توانم اشتیاق داشته باشم. رویاهای نزدیک و دور ما باید شباهت داشته باشد. یعنی تصویر ذهنی که از خودمان در آینده داریم باید خیلی نسبت به طرف مقابلم پرت نباشد. هر دوی شما حق دارید به آرزوهای خود برسید ولی در بحث زندگی مشترک حتی اگر چه کلی، اما تصویری از آینده باید ترسیم کرد.

کانالهای ارتباطی ما شبیه است؟

مساله مهم بعدی، شکل و شمایل ارتباطات شما است. وقتی می گوییم کانال های ارتباطی، چقدر شبیه اند یعنی شباهت میزان برونگرایی و درونگرایی، انرژی معاشرتمان چقدر است؟ بعضی به اشتباه فکر می کنند وقتی می گوییم درونگرا یعنی منزوی یعنی گوشه گیر یعنی شاکی! ابدا! فرد درونگرا هم با دوست صمیم خودش کلی حرف برای گفتن دارد اما مثل یک برونگرا نیست که راحت حرف بزند و مثلا حین حرف زدن فکر کند بلکه ترجیح می دهد خیلی از افکارش را به زبان نیاورد. تفاوت در سطح درونگرایی و برونگرایی معمولا دردسرهای بزرگی برای زوج ها ایجاد می کند.

 نظر خانواده طرف درباره انتخابهای قبلی هم اهمیت دارد. خیلی از خانواده ها هنوز رابطه خود را با طرف قبلی حفظ کرده اند و دائم در حال مقایسه شما با نفر قبلی هستند. اینجا با دانستن تاریخچه روابط فیمابین قبلی می توانید بقیه را بهتر درک کنید

طرفم از چه چیزی در من خوشش آمده است؟

خب ممکن است بگویید اول خواستگاری که این سوال مفهومی ندارد. اما واقعیت این است که به تدریج که شناخت هایی حاصل می شود این سوال نیز جایگاهش را پیدا می کند. آیا از اینکه طرف از قیافه من خوشش آمده باید نگران شوم؟ نه! خیلی هم عالی است. منتها اگر همه خوش آمدن طرف شما خلاصه شود در چهره تان، البته باید نگران شوید!

اصلا بگذارید خیلی راحت بگوییم که شما بهتر است از طرفتان بپرسید که چقدر از قیافه من خوشت آمده زیرا علیرغم ژست اخلاقی که خیلی ها می گیرند که اخلاق در زندگی مشترک مهم است تاکید می کنیم که هم اخلاق مهم است هم جذابیت های فیزیکی. درست است که جذابیت فیزیکی به تدریج عادی تر می شود (معمولی نمی شود! این یک خرافه است که به تدریج زیبایی های ظاهری برای دو نفر پیش و پا افتاده می شود. صحیح تر این است که بگوییم نقش مسال دیگر مثل اخلاق و کردار و خانواده پر رنگ تر می شود) اما این بدین معنی نیست که شوهر تناسب اندام خودش را رها کند یا زن به آراستگی های ظاهری خود نرسد چون از مرحله انتخاب گذشته اند و دیگر این چیزها اهمیتی ندارد.

آیا باید از روابط قبلی و نامزدی های گذشته فرد سوال کنیم؟

احتمالا بعضی از شما می گویید که گذشته هر کسی به خودش ربط دارد. ما هم منکر این موضوع نیستیم اما در بحثی مثل ازدواج نوع تجربیات قبلی خواستگارتان یا خودتان مهم می شود.

بگذارید مثالی بزنیم. آقایی (شهروز 29 ساله) به تازگی از یک ارتباط سه ساله با مینا بیرون آمده است که طرفش در کمال ناباوری رفته و ازدواج کرده با پسر عموی خودش و شهروز خان را حسابی نواخته است. شهروز بعد از 5 ماه به خواستگاری نرگس آمده است. نرگس آیا لازم است مراقب باشد که نکند شهروز از روی چشم و هم چشمی و رو کم کنی مینا سراغ نرگس نیامده است؟ آیا دردهای این خیانت دیدگی تسکین یافته است؟ آیا شهروز از ترس خیانت مجدد، رو به ازدواج نیاورده است؟ زیرا ازدواج شرایطی فراهم می آورد که با دوستی های گذری فرق دارد و امنیت بیشتری فراهم می آورد. آیا شهروز سعی نمی کند که با مراقبت از همه چیز مبادا اتفاقی مشابه سرش در آید؟ آیا شهروز بعد از 5 ماه توانسته با خشم هایش کنار بیاید و توانسته به سهم خودش در از دست دادن مینا هم بیندیشد یا کلا مینا را خائنی می داند که باید در طول زندگی اش به سزای خیانت ننگین خود برسد؟

دانستن کلیاتی از ارتباط های قبلی طرف مقابلمان لازم است مثل دلیل بهم خوردگی ارتباط یا خوبی های آن انتخاب و حس طرف الان نسبت به اتمام آن ارتباط. مثلا آیا طرف بقیه را مقصر نشان می دهد و بی لیاقت و سطحی تا خودش را عمیق و فهمیده جا بزند؟ آیا طرفم مسوولیت پذیر است یا بقیه را دست پایین می گیرد؟

نظر خانواده طرف درباره انتخابهای قبلی هم اهمیت دارد. خیلی از خانواده ها هنوز رابطه خود را با طرف قبلی حفظ کرده اند و دائم در حال مقایسه شما با نفر قبلی هستند. اینجا با دانستن تاریخچه روابط فیمابین قبلی می توانید بقیه را بهتر درک کنید.

7سوال اساسی در ازدواج

آیا اگر طرفم از جزئیات نامزدی قبلی ام پرسید پاسخ بدهم؟

اگر سوال طرف مقابل از جزئیات رابطه بود، جاهایی که با هم می رفتید، رفتارهای خصوصی که با هم داشتید، پاسخ منفی است. زیرا این ها ناشی از وسواس و تجسس است نه شناخت بهتر. متناسب با ظرفیت خودتان بپرسید و پاسخ بدهید. بعضی ها اگر رازی از خود به شما بگویند، از شما انتظار دارند شما نیز رازهایتان را با آنها در میان بگذارید! بعضی ها از راز شما می پرسند و وقتی برایشان گفتید جنبه پذیرشش را ندارند! پس در هر سوال و جوابی که قبل از ازدواج یا پس از ازدواج می پرسید به جنبه خودتان و ظرفیت شنونده دقت کنید و به گفتن این جمله که من حقیقت را می گویم بقیه اش با خود طرف، مسوولیت خود را در طرز صحیح گفتن حقیقت انکار نکنید.

 

شباهت ها در موفقیت یک ازدواج موثر ترند یا تفاوت ها؟

مثالی در فیزیک می زنند و و متاسفانه به شکل خام تعمیم می دهند به مسائل ارتباطی و آن این است که قطب های هم نام آهنربا یکدیگر را دفع می کنند. ما به تفاوت ها قطعا جذب می شویم. یک پسر شلوغ و نقل مجلس که همه را سرگرم می کند با لطیفه ها و اداها و هنرهایی که بلد است، از چه جور دختری خوشش می آید؟ از دخترعمه سنگین ساکت و درونگرای خودش! ولی حالا چون علاقه شدیدی که به او پیدا کرده به دلیل این تفاوتهای شان بوده است، به معنی این است که خوشبخت هم می شوند؟ خیر! ما با تفاوت هایمان جذب هم می شویم و با شباهتهایمان با هم می مانیم. همین دختر اگر درونگرایی خودش را تعدیل نکند و پسر کمی برونگرایی اش را متناسب با دختر نکند، این رابطه منفجر می شود و جالب است نظری که درباره هم می دهند این است که: پسر درباره دختر عمه می گوید خیلی افسرده بود و دختر درباره پسر می گوید: عقده مطرح شدن داشت و همش وول می زد و آرامش نداشت!

در جلسه اول خواستگاری چه بگوییم

vv

در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سؤالاتی مطرح شود ؟و چه کسی باید آغاز کننده باشد؟ در
جلسه اول،هشت سؤال مشترک از سوی دختر و پسر مطرح می شود وشش سؤال اختصاصی را خانم از آقا
می پرسد.

خواستگاری,جلسه خواستگاری,زمان خواستگاری

بهتر است آغاز کننده گفت وگو پسر باشد،زیرا او دست نیاز به سوی دختر گشوده است.هر سؤالی را که
پسر می پرسد ، دختر به اختصار پاسخ می گوید و نظر پسر را در همان زمینه می پرسد.
اگر آقا به جای طرح سؤال، در باره آرا و عقاید خود سخن گفت ، خانم در مواردی که نظر
خاص یا مخالفی دارد، آن را بیان می کند.
بنظر من سوالات باید به گونه ای باشد که فرایند خواستگاری با سوالات زیاد خسته کننده نشود .
افراط و تفریط اشتباه است .
در ضمن در جلسه اول جای هیچ تنشی نیست .
شما فقط می نویسید و بعد تجزیه و تحلیل می کنید.و در جلسه دوم می توانید در مورد سوالشان از
ایشان توضیح بخواهید .
هشت سوال مشترک که آقا مطرح می کند به شرح ذیل می باشد: ۱- معرفی: ممکن است خودتان را معرفی
کنید و در مورد تعداد اعضای خانواده و شغل والدین محترم توضیح دهید؟آیا والدین (پدر یا مادر) اصلی شما هستند
؟(این سؤال نباید در ازدواجهای فامیلی و آشنا پرسیده شود). ۲- اعتقادات: میزان پایبندی و اعتقادات شما به مسائل دینی
چقدر است؟در اعتقادات دینی از مصادیقی که خود به آن ها اعتقاد دارید، سؤال کنید؛از جمله واجبات(نماز،روزه،حج،خمس،زکات و…) ومستحبات(زیارت،محافل مذهبی
و…) و مساله تقلید؛ چرا که هریک به شکلی در زندگی مشترک تاثیر گذار خواهد بود.
(نقش الگویی طرف بر فرزند ان در نماز و روزه، موافقت و همراهی برای سفر حج،مصرف از در آمدی
که حقوق شرعی آن داده نشده ، اختلاف در فتوای مراجع تقلید و… از جمله این آثار است). شاید عده
ای بگویند این سؤال برای افراد متدین است.
خیر .
افراد غیر متدین هم باید سوال کنند زیرا شاید عمل به اعتقادات طرف، پنج باشد .
و این خانم پنجاه باشد .
اگر سوال نکنند بعدا برایشان مشکل پیش می آید زیرا اختلاف زیاد است .
۳- خط مشی کلی زندگی: آیا می خواهید زندگی خود را بر اساس دستورات دین استوار کنید یا فرهنگ غرب
یا سلیقه شخصی ؟( این سوال، هم برای متدین و هم برای غیر متدین باید پرسیده شود .
) ۴- میزان پایبندی به ارزش های فرهنگی: مثل پوشش (که این سوال مشترک است ).
شما در چه محافلی شرکت می کنید ؟ به پارتی و عروسی های آنچنانی می روید یا خیر ؟ آیا
در محافل مذهبی شرکت می کنید ؟ نظرتان در مورد استفاده از فن آوری روز از جمله ماهواره چیست؟ (شما
با مطرح کردن این سوالات می خواهید بدانید آیا به هفتاد درصد می رسید یا خیر ؟) ۵- استقلال فکری:
در زندگی مشترک چقدر به نظر دیگران از جمله پدر و مادر و دوستانتان ، اهمیت می دهید ؟ ممکن
است بگوید من بدون اجازه مادرم آب نمی خورم یا در حد نیاز و یا در حد مشاوره از دیگران
استفاده می کنم .
(با این پرسش می خوهید به دهن بینی،وابستگی به پدر ومادر و دوستان و اجازه دخالت به دیگران در زندگی
دست یابید). ۶- اهدف کلی زندگی: هدف کلی و اصلی شما در زندگی چیست؟(ممکن است طرف شما به علم، ورزش،
هنر و … علاقه بیش از حد داشته باشد وشما نقطه مقابل او باشید.
۷- ارتباطات فامیلی: تا چه اندازه به رفت وآمد با دوستان و نزدیکان خود و نزدیکان همسرتان تمایل دارید؟ (می
خواهید بفهمید که از تیپ درونگرا است یا برونگرا.وآیا در ارتباطات فامیلی و با دوستان مجردی زیاده روی می کند
یا نه.
آیا تمام زندگی خود را برای مهمان بازی می گذارد یا اصلا از مهمانی خوشش نمی آید ؟) ۸- ارتباطات
اجتماعی: اگر همسر آینده شما در محیط کار یا بین نزدیکان یا نامحرمان با حفظ ضوابط شرعی و عرفی ارتباط
داشته باشد,چه می کنید؟( خانمی هست که بشدت از اینکه آقا در محیطی کار میکند که چهار تا خانم در
آنجا هست ، ناراحت است .
این مشکل را اول حل کنید .
شما با طرح این سوال می خواهید به میزان سخت گیری وی در این زمینه پی ببرید) • سوالهای اختصاصی
که خانم می تواند از آقا بپرسدعبارتند از: ۱- شهرمحل سکونت: بنا دارید با همسر آینده تان در کدام شهر
زندگی کنید؟(حتی دائم یا موقت بودن را سوال کنید .
چون متاسفانه مسکوت گذاشته میشود و بعد مشکل ایجاد میشود .
) ۲- نوع سکونت: آیا می خواهید مستقل زندگی کنید یا می خواهید با والدین خود محل سکونت مشترک داشته
باشید؟(در صورت تمایل به زندگی با والدین باید مشخص شود که چگونه(در یک محله،یک مجتمع،یک آپارتمان،یک طبقه یا یک دستگاه)
می خواهد با آنان زندگی کند). ۳-جزئیات شغل: شما به چه کاری اشتغال دارید؟(وضعیت شغلی طرف باید شفاف و روشن
بیان شود و کلی گویی در این مورد(بازار،واسطه گری، وزارت خارجه و…) کافی نیست؛زیرا در بازار انواع شغلها؛ در کار
واسطه گری انواع واسطه ها وجود دارد.
به عنوان مثال می گوید در بازار کار می کند .
در بازار چه کارمی کند ؟ آیا مغازه دارد یا دلال است ؟ دلال چه چیزی است ؟ حالا یک
وقت طرف الان کار ندارد مثلا دانشجو است یا هنرمند است .
حتما درباره شغل آینده اش سوال کنید .
شغل مرد مهم است .


مشاوره قبل از ازدواج

ببینید شما می توانید

بیائید .
چون بعضی از شغل ها ویژگی خاص دارد وهر خانمی نمی تواند با هر شغلی که همسرش داشته باشد، کنار
بیاید .
مثلا طرف می خواهد هنر پیشه شود .
این شغل خیلی سخت است .
مثلا می خواهند مشاور باشند یا شغل نظامی یا سیاستمداری داشته باشد .
یا می خواهد روحانی باشد .
چون هرکس نمیتواند با این شغل ها کنار بیاید و روحیه خاصی می خواهد.
) ۴- تحصیل و اشتغال زن: آیا موافق هستید که همسر آینده تان اشتغال داشته باشد یا به تحصیل خود
ادامه بدهد؟ ۵- فعالیتهای سیاسی اجتماعی زن: آیا موافق هستید که همسر آینده تان فعالیت سیاسی – اجتماعی داشته باشد
و تا چه اندازه؟ ۶- سطح زندگی: در زندگی مشترک تا چه حد به مسافرت و مهمانی دادن توجه خواهید
داشت؟( با طرح این سوال می خواهید به روحیه طرف در میزان هزینه کردن برای زندگی و خساست احتمالی او
پی ببرید.( نکته: در پایان گفت وگوی جلسه اول ، در صورت احساس ، مطالبی را که جنبه خصوصی و
سری دارد(مانند بیماری حاد یا خاص، اختلال روحی – روانی، ازدواج پیشین، رابطه قبلی با جنس مخالف ، طلاق والدین
و…) و حدود مهریه را مطرح کنید.
آیا درست است در جلسه اول خواستگاری ، دین دختر زیر سوال برود که متدین است یا خیر ؟
خیر سوال باید در همین حد باشد که میزان پایبندی طرف به اعتقادات دینی مشخص شود.
اینکه چطور مسلمان شدی و آیا تحقیق کرده ای یا خیر، سوال درستی نیست .
بعضی ها جلسه خواستگاری را با جلسه گزینش برای استخدام اشتباه می گیرند .
البته در گزینش های استخدامی هم نمی گویند شما چطور دین تان را انتخاب کرده اید ؟ اینها افراط است
.
ما در خواستگاری سوالاتی را مطرح می کنیم که مربوط به زندگی آیند ه است .

بهترین لباس عروس چه مشخصاتی دارد

در کل پنج مل لباس عروس محبوب هست. تمام آن ها زیبا هستند اما انتخاب درست میتواند به شما کمک کند تا نقاط قوت را نمایان کنید و نقاطی که نگران کننده هستند را مخفی کنید (منظور فرم یا سایز بدن می باشد).


لاغر شدن با لباس عروس, انتخاب لباس عروس مناسب


A شکل / پرنسسی
این نام بخاطر شکلی است که لباس در هنگام پوشیده شدن دارد، این مدل کلاسیک و ساده است. مدل پرنسسی به اطراف شما پخش می شود و روی زمین کشیده می شود. همچنین طول آن ممکن است تا بالای زانو باشد و یا با چین هایی همراه باشد. و یا ممکن است چین های لباس عروس با مواد سنگین مثل ساتن همراه باشد.
این لباس مناسب چه کسانی می باشد: لباس پرنسسی تقریبا مناسب تمام عروس ها است، اما دامن بلند این مدل لباس قسمت پایین پای شما که ممکن است لاغر باشد را کامل می پوشاند. اگر هدف شما لاغرتر به نظر رسیدن باشد این مدل بهترین است چون بلندای این لباس و تاکیدی به طول لباس می دهد.
امپراطوری
این مدل به خاطر خط های خاصش که تا زیر و روی سینه هست و به پایین پخش می شود به این نام معروف است. مدل امپراطوری ممکنه آستین داشته باشد یا بدون آستین باشد، همچنین از چین های مختلفی نیز برای این دامن این لباس می توان استفاده کرد. این لباس از مواد سبک تری درست شده است حس رمانتیک تری را به شما خواهد داد.
این لباس مناسب چه کسانی می باشد: این مدل مناسب اکثر عروس ها است اما بیشتر به کسانی توصیه می شود که قصد دارند سینه های برجسته داری داشته باشند. اما خانم هایی با سینه های درشت این مدل را بیشتر انتخاب می کنند زیرا این مدل دایره ای قدیمی میتواند بهتر سینه ها را پوشش دهد.
استوانه ای
همانطور که از اسم این مدل پیداست مدل استوانه ای از بالا تا پایین کشیده و باریک است. این مدل که به قلافی هم معروف است، میتواند کاملا به بدن شما بچسبد و تمام انحنا های بدنتان را نشان دهد. این مدل نسبت به لباس هایی که گلدوزی داشته و سبک تر هستند ممکن است ساده بنظر برسد.
این لباس مناسب چه کسانی می باشد: با این که این مدل همیشه خوب است اما بیشتر برای عروس های لاغر مناسب می باشد. عروس های لاغر و کوتاه با این مدل بلندتر به نظر میرسند. اما توجه داشته باشید چون این مدل تنگ می باشد ممکن است که باعث شود تا شما نتوانید خوب برقصید.



گل - تشریفات - دسته گل - دسته گل عروس - عروسی - گل آرایی


تجملی
داستان های افسانه ای از روی این مدل ساخته شده است. این مدل می تواند یک تکه یا دو تکه باشد. این مدل لباس برای مراسم سنتی و بزرگ عالی می باشد. استفاده از این مدل لباس همراه با دستکش باعث تحیر همگان می گردد. در این مدل لباس از همه مواد مانند ساتن و ابریشم و … استفاده می شود.
این لباس مناسب چه کسانی می باشد: این لباس برای بسیاری از عروس ها مناسب می باشد اما این مدل لباس برای کسانی که قد بلند و بدن ظریفی دارند و یا کسانی که اندامی گلابی شکل دارند بسیار زیبا می باشد. دامن این لباس با برجسته نشان دادن قسمت کمر، بزرگی قسمت پایین تنه را پنهان می کند. اگر بخواهیم برای این مدل مثالی بیاوریم، ساعت شنی بهترین مثال برای این مدل است. زیرا این مدل تأکید بیشتری به قسمت کمر دارد.
پری دریایی
این مدل تحریک کننده بدن شما را به نمایش می گذارد. این مدل تمام خطوط انحنای بدن را از سینه تا زانو مشخص می سازد. این مدل لباس تنوع های گوناگونی دارد که باعث می شود هیچ محدودیتی در انتخاب آن نداشته باشید.
این لباس مناسب چه کسانی می باشد: به دلیل چسبندگی این مدل، این لباس برای کسانی که با لباس کم راحت هستند مناسب می باشد. این مدل برای کوتاه قدها، لاغر ها و بلند قدها مناسب می باشد؛ در نتیجه هر دختری میتواند این مدل لباس را دوست داشته باشد.

در شب خاستگاری چی بگم

کی از مهمترین و پیچیده ترین بخشهای خواستگاری سوال و جواب یا گفتگو میان دختر و پسر است. بسیاری از جوانان نمیدانند که چگونه باید سوال بپرسند. اصلاً از چه بپرسند و به کجا برسند.جلسه اول خواستگاری


جلسه اول خواستگاری روابط عاطفی

در این بخش فهرستی از سوالاتی که باید در جلسات بیان شود، ارائه میگردد. البته شایان ذکر است که این سوالات تنها به عنوان نمونه برای آشنا شدن ذهن شما بیان میشوند و هر فردی با توجه به شناخت ویژگیها و مقتضیات خود، معیارهای ازدواج و اهمیت و حساسیت موضوعهای مختلف، قادر است سوالات را کم و زیاد یا تغییر دهد.

برای نتیجه بخش و مفیدتر بودن جلسات گفتگو بهتر است که در جلسه اول 8 محور مشترک از سوی دختر و پسر و 6 محور تخصصی از سوی دختر مطرح شود که به شرح ذیل میباشند.

معرفی

به عنوان اولین سؤال، پسر باید از دختر بخواهد تا خود را به صورت کامل معرفی و خلاصهای از گذشته زندگیش بیان نماید. پسر نیز متقابلاً باید خود را معرفی و خلاصهای از سرگذشتش را بیان نماید. سرگذشت و بیوگرافی شامل این موارد می شود:معرفی کامل نام و نام خانوادگی، شغل، سن، میزان تحصیلات، شغل پدر و مادر، میزان تحصیلات آنها، تعداد اعضای خانواده و وضعیت شغلی، تحصیلی و سنی آنها.

 

2. اعتقادی

در مرحله دوم دو طرف باید وارد سوالاتی شوند که انتظارات و ملاکهای اعتقادی فرد مقابل را محک زده و معرفی میکند. البته نوع این سوالات به اعتقادات فرد پرسشگر بستگی دارد. مثلاً:

- به نظر شما میزان پایبندی و اعتقاد به مسائل دینی چون نماز و روزه تاچه حد مهم است؟

 

3. خط مشی کلی زندگی

پاسخ به سوالات این بخش خط مشی زندگی فرد مقابل را نشان میدهد. مثلاً:

- زندگی آینده شما بر چه چیزی استوار خواهد بود:دستورهای دینی، فرهنگ غیر خودی یا سلیقه شخصی؟

 

4. پایبندی به ارزشهای فرهنگی

مثلاً نظرتان در مورد پوشش همسر آیندهتان و حضور در محافل و جمع نزدیکان و استفاده از فنآوری روز از جمله ماهواره چیست؟

 

5. استقلال فکری و احساسی

در این بخش میتوانید با برخی از سوالها میزان دهن بینی، وابستگی به پدر و مادر و دوستان، اجازه دخالت به دیگران و... را در فرد مقابل بسنجید.

- تا چه حد به نظر دیگران به ویژه پدر و مادر و دوستان در امور زندگی مشترک اهمیت می دهید؟

 

6. اهداف کلی زندگی

ممکن است فرد مقابل به علم، ورزش، هنر و ... علاقه بسیاری داشته باشید و شما نقطه مقابل او باشید. پس لازم است در این رابطه نیز بپرسید. مثلاً :هدف کلی و اصلی شما در زندگی چیست؟

 

7. ارتباطات اجتماعی

با این سوالات میزان اجتماعی بودن فرد مقابل و اینکه آیا همسری اجتماعی میخواهد یا نه را میتوان دریافت.

آیا شما فعالیت اجتماعی دارید؟ کجا و چگونه؟

اگر همسر آینده شما در محیط کار یا بین نزدیکان با نامحرمان با حفظ ضوابط شرعی و عرفی ارتباط داشته باشد، چه می کنید؟

 

8. ارتباطات فامیلی

ازاین طریق قادر خواهید بود تیپ شخصیتی فرد یعنی درونگرا یا برونگرا را دریابید و اینکه آیا در ارتباطات فامیلی و با دوستان مجرد خود زیاده روی میکند یا نه. مثلاً:

تا چه اندازه به رفت و آمد با دوستان و نزدیکان خود و نزدیکان همسرتان تمایل دارید؟

جلسه اول خواستگاری

شرایط جلسه خواستگاری

 

1. شهر محل سکونت

بنا دارید با همسر آینده تان در کدام شهر زندگی کنید؟

 

2. نوع سکونت

آیا می خواهید مستقل زندگی کنید یا بنا دارید با والدینتان محل سکونت مشترک داشته باشید؟

نکته :در صورت تمایل به زندگی با والدین، باید مشخص شود که چگونه (در یک محله، یک مجتمع، یک آپارتمان، یک طبقه یا یک دستگاه ) می خواهد با آنان زندگی کند.

 

3. اشتغال مرد

وضعیت شغلی فرد باید شفاف و روشن بیان شود و کلی گویی در این مورد ( بازار، واسطه گری، وزارت خارجه و ... ) کافی نیست؛ زیرا در بازار، انواع شغل ها؛ در کار واسطه گری، انواع واسطه ها، و در وزارت امور خارجه، انواع سمتها وجود دارد. اینکه باید شغل فرد به صورت دقیق پرسیده شود به این دلیل است که برخی شغلها چون هنرپیشگی، سیاستمداری، نظامی گری و... جزء مشاغل خاص محسوب شده و نیازمند روحیهای خاص چه در خود فرد چه در همسر او میباشد.